första gången..

ja, det är allt något speciellt med första gången.. de fina vädret har äntligen kommit, och folk har börjat använda brillsen och tat fram vårskorna, men trots att det vart fint väder länge, så måste jag få två säkra vårtecken innan jag kan accepterat att det faktiskt är vår och att sommaren är på väg..och dessa två har nu inträffat!

hade nämligen årets första grästräning idag! visst tungt å springa, men ack så underbart! inget är så skönt som att äntligen slippa de där förbannade gruset, och istället "gå på grönbetet" som vi säger här på dal...å på sönda blir de gräsmatchpremiär! spela visserligen på konstgräs i göteborg, men nu är det ju äkta gräs (eller gräs är väl att ta i...kanske mer mossa...men de e iallafall äkta!)..ja helt underbart! vårtecken nummer ett!

det andra klara tecknet på att sommaren är på väg är den första glassen! å den togs i går...om det är något som är mer underbart än att slippa gruset så är det sommarens/vårens absoluta försa glass som avnjuts i vårsolen! de blev en cornetto jordgubb (barnglass som emmi kallar det..) och den avnjöts inte på något mindre ställe än på kajjen mittibland 4miljonerslägenheterna på eriskaberg, göteborg...japp, har ju kommit på att ja å marie till hösten ska flytta göteborg och jag har hittat stället där vi hör hemma...om vi vart lite rikare...vad som gjorde årets första glass ännu speciellare va ju att de fanns mycket att spana på (både lägenheter å annat..) tyvärr va spanen lite förgammla, men de va äkta kap...ja å sandra gjorde en deal, att om vi inte har nån seriös när vi e 25 år då e detta stället vi ska hänga på(förhoppningsvis äger vi redan en företagslägenhet där..men om inte gäller de ju å säkra sin framtid)

nu när ja fått mina två säkra vårtecken kan ja ju också börja använda mina nyinköpta vårdojjs...har också köpt en matchande blå klänning...ska premiära imorrn...för imorrn blir de utgång me buller å brak! shit va vi ska röjja bruds!

image38

Blått e flott!

de löste sig

så behöver man inte oroa sig för framtiden längre då...som ja sa allt löser sig...till hösten bär de av till göteborg! ja å marie i en lägenhet! kan de bli bättre?:P nu gäller de bara att hitta en lägenhet...å ett jobb...men de löser sig väl de me!

mot en oviss framtid

mm, medan maries framtid är utstakad och klar, känner jag själv hur jag går mot en allt mer oviss framtid... förra veckan levererades studentmössorna, och i morse var första gången som jag verkligen vågade prova den på riktigt... jag satte på mig mössan å granskade mig i spegeln, men istället för att mötas av en glad student som sjunger "tvåorna har två år kvar, och vi har bara festen kvar", möttes jag av en orolig blick och jag fick en stor klump i magen...vad händer nu? visst fest två veckor i rad (det har vi ju redan planerat upp..) men sen då? sen när festen är slut, har vi ingenting kvar då? alla säger att det är nu som livet börjar, men är det verkligen så? är det nu det verkliga livet börjar, i så fall tror jag att jag hellre föredrar de "falska" livet man lever i skolan... visst stundtals är det jobbigt och det enda man egentligen vill när klockan ringer är att dra täcker över huvudet och låttsas som om det är lördag.. men ändå, jag trivs i skolan, alla människor man träffar, alla kompisar man har...alla spontana möten, vart man än går möts man av folk man känner...visst kommer man att behålla kontakten (förhoppningsvis) med många, men jag vet att jag kommer att förlora kontakten med minst lika många, om inte fler..även om man säger att man ska träffas å höras, så blir det oftsat inte så... människor flyttar kors och tvärs, både inom riket och utom... man får nya vänner, nytt liv och glömer bort de andra...r

visst ja tror inte att mitt liv kommer försvinna efter studenten, även jag kommer säkert att vandra vidare skaffa nya vänner, utbildning, jobb, bil, hus, familj, vovve och så småning om kommer väl även jag att dra tillbaka mig som en lycklig pensionär... hoppas jag iaf... ibland önskar jag att det var jag i den där AMFpensionsreklamen... jag önskar att jag kunde besöka mig själv i framtiden, om så bara för några sekunder... ni som känner mig vet att jag gillar att ha saker å ting upplanerade och uppstrukturerade, därför känns de här med studenten extra svårt, för jag har absolut ingen aning om vad som händer sen...antar att man får ta det som de kommer, är väl inte så mycket annat att göra, men jag önskar iaf att jag visste lite om hur min framtid ska se ut...antar att det bara finns en sak att göra åt de... ta mig i kragen och fundera över vad jag vill med livet...hur vill jag att mitt liv ska se ut om tio år? för det är ju faktiskt bara jag själv som har makten att bestämma hur jag vill att det ska se ut...jag, bara jag, kan bestämma över hur min framtid ska se ut...

nä fy va seriös jag blev nu... jag ska ge mig själv och alla andra som tänker som jag ett gott råd "släpp det där och lev i nuet - allt ordnar sig till slut ändå" får väl bara hoppas på att det stämmer!

vi går mot en säker framtid!

äntligen, äntligen underbara helg=) även om jag har på känn att helgen kommar gå förbi i en rasande takt å att den kommer bestå av jobb å plugg måste ja säga att de bara e helt underbart med helg! som ja längtat (notera stavningen!) å snart snart e de påsklov, underbart skönt de me..även om planerna inte riktigt blir som ja velat, så ska de bli skönt me lov=)

siade häromdan om maries framtid, och hon har gått å väntat i flera dagar nu på att ja ska blogga om den..så detta är för dej marie;)

jag ser det klart och tydligt så här kommer en typisk dag för marie se ut om en sisodär fem år...

på abba fabriken i kungshamn står marie å lägger in matjesill...(de e hon ju redan idag expert på, efter studiebesöket, så att hon pysslar med något annat är högst osannolikt...) klockan tolv sätter hon sig i sin kära gamle DAN (efter tindras födsel har hon gått ner till en halvtidstjänst) , å kör hem till den röda sjöboden lilla sjöboden i smögen som har byggts om till en liten bostad som bebos av de äkta paret magnus å marie... när marie kommer hem städar, tvättar å fejjar...sedan går hon bort till svärmor, för att hämta tindra...självklart bjuds de där på te, och medan den lille sover så pratar carin å marie om hur de på bästa sätt ska få till midsommarfesten som ska hållas nästa vecka..

vid fyra beger sig marie å lillen hem för vid fem snåret kommar magnus hem, som vart ute hela dagen och städat efter de jobbiga turisterna som bara skräpar ner... och då ska givetvis maten stå på bordet, och eftersom det är fredagskväll så har marie slått på stort och serverar fläskfilé, klyftpotatis å bernaisås...*mums* efter en god måltid, och efter att ha nattat tindra sätter sig marie vid sin dator å håller tarditioner vid liv genom att slå ihjäl lite tid på msn..och givetvis är hon inne på lunarstorm för att snoka reda på vad fjortisarna i färgelanda håller på med...

efter denna något lugna kväll är det dags för "opertion skaffa småsyskon" här vill jag inte gå in på några vidare detaljer, vi kan väl säga så mycket som så här....nä, ja vill inte gå in på några detaljer...alls...

ja en dag i marie janssons, förlåt marie jensens, liv om en sisådär fem år...

nä marie, skämt å sido..hur ditt liv än kommer att se ut så hoppas ja bara på att du nångång ibland, mellan barn, å jobb, städ å tvätt, att du ska ha tid att din gamle vän (å förhoppningsvis dina barns gudmor;) kommer ut till smögen å hälsar på dej! å att du någång då å då hänger me ut å röjjer som vi gjorde förr!=)

nu ska ja njuta av helgen! chipp å hej från Dalsland!

tillägnad linn johansson

dagens blogg tillägnar jag min aldeles egna underbara Linn Johansson! anledningen till detta är enkel!

under helgen gick årets våga vara egen mässa av stapel i vänersborg, och självklart var shopper uf på plats! även om vi fick offra hela lördagskvällen för att bygga upp vår monter va de värt de! efter byggandet var jag förövrigt på maxi på överby..inte varje dag man är å handlar mat på en löda kväll kan ja lova (å inte så många andra heller för den delen me tanke på att ja va nästan helt själv i affären), men har man en snål syster så har man..å måste säga att ja va imponerad..shit vikken stor affär, skulle nog nästan vilja säga att de dom inte har på maxi överby har dom ingenstans! söndagen flöt på bra vi fick mycke sålt, och jag och Sandra debuterade i teve och startade vår kommande tevekarriär, ja men ni läste rätt! de va självaste tv uddevalla (om dom heter så(wow vilken stor kanal vi fick va me i va?!)) som var i Shopper UFs monter och gjorde teveinslag! så håll ögonen öppna, å ha teven på kanal uddevalla, för ni kommer att se något som sällan skådats...för de e ju inte varje dag jag kör runt sandra i en kundvagn!

medan ja å Sandra lekte tevekändisar va vår lilla linn uppe hoss den hemska jyryn för att försöka ta oss till stockholm! hon var nämligen en av de fem som blivit uttagna till bästa säljare (totalt va de typ 90 andra som va anmälda till den tävlingen!!) å även om hennes insatts inte tog oss till stockholm, är vi mäkta stolta över hennes tredjeplats! mycket bra gjort linn, du e så duktig linn, så duktig! sen får ja säjja att ja e en smula avundsjuk på dig för att du fick både prata och en kram av martin björk!! orättvist, men du är värd de;) 

ja, men de har inte bara vart glam i helgen, mycket jobb, å man va rätt trött igår kan ja lova...så ja tänkte att ja faktiskt kunde unna mig en liten sovmorgon idag, å me tanke på att vi bara hade projektredovisning halv 1 idag, hade jag inte de minsta dålit samvete.. men tji fick ja...eller rättare sagt en utskällning, för ja vaknar halv 9 av att telefonen ringer "skit också har ja glömt att stänga av larmet" tänker jag, ända tills de slår mig att de ringer i telefonen...yrvaket svara ja, å möts av en något irriterad emielle "var e du?! varför har du inte sagt att vi inte börjar förrän halv 1 idag?!" (ja jo de kan ju bero på att du snart är 19 år, å ja litar på att du själv vet om när vi börjar..men men ja tog väl fel...) ja, sen efter det var det omöjligt att somna om, så de va bara att stå upp..blev något förvånad när ja titta ut genom fönsteret å möttes av solljus...för någonstans i mitt huvud hade ja för mig att emielle hade snackat om att de va snö..men men, som jag själv säjjer "solen lyser alltid i Dalsland!"

förresten kan ja meddela alla intreserade att ja klarade mig utan melodifestivalen i lördags, för som sagt gick kvällen åt till att bygga å handla så va de bara bra att de inte va nångot=)

nä men en lyckad helg va de, å me tanke på att alla tyckte vår idé va så bra, å rådde oss att kontakta desigtorget i göteborg så känns de som om min framtid är säkrad...go go shopper uf!!:P



Notis. för er som inte fatta var anledningen till att dagens blogg var tillägnad linn helt enkelt att hon kammade hem tredje priset som bästa säljare på årets våga vara egen mässa

dalsläningar på vift i göteborg

ja får väl skriva ihop en liten historia om gårdagen, och första matchen på två år... var en ganska lugn förmiddag, va ledig från skolan så ja ladda me lite hem till gården å lite gott käk..hann me å sitta ute lite å bättra på brännan också (något som verkligen behövs) sen bar de av för dalsläningarna ner till de stora göteborg,(får citera Sandra, "nä, usch va här är stort, ja trivs allt bättre hemma i min håla högsäter...") å ja jo de känndes helt okej hela vägen ner.. men väl på plats började vi allt fundera över vad vi egentligen gett oss in på...där, på den planen som vi ska spela på står örgyte å tränar...för oss här i dalsland är vi glada om vi skymtar en å annan ljungkile spelare då å då, därför var det en lite smärre chock att se hela öis på en å samma gång, just på den plan som vi sedan skulle beträda!

sen var de dags för lilla oss att visa va vi går för, och även om vi blev rätt så överspelade stundtals så hade vi faktiskt bollen över på deras planhalva några gånger..fick till och med ett skott mot mål!...och ja vi bröd allt upp till kamp...(nästan iallafall) nämer inget resultat, men dom som är intresserad kan nog snoka reda på de ändå. tränarn va väldigt nöjda me vår insatts iaf, och jag får väl ge min egen insatts godkännt iaf, även om ja kanske inte tog alla bollar...vet dock att ja kan bättre, men men de går väl fler tåg..sen ska man ju tänka på att de va ett allsvensklag me...å de va rätt kul me å se dom spela..även fall inte alla är intresserade va ja jätteimponerad, väldigt stor skillnad på att se någon spela på teve, å att stå på samma plan som dom! är evigt tacksam att de inte va ett killag vi mötte! va något mör på träningen ida, å ja va inte ensam kan ja lova...

måste ju också bara nämna att efter vi spelat matchen intog gais och elfsborg planen för att spela match...som sagt är vi här i dalslad glada om vi skymtar en å annan ljungkile spelare då å då...

annars har dag idag gått åt till att jobba med företaget..har äntligen fått våra kära Shopper, så om nån är intresserad av ett kundvagnsmynt kombinerat med inköpslisthållare och kapsylöpnnare, säg till..eller kom till mässan i vännersborgs tennishall på söndag=)

har också fått en analys om vem som är min "grundkarl" asså vem som är mitt ideal och som jag dras till hos killar..enligt linn och sandra ska det tydligen vara Anders Lundin..vet inte riktigt om ja är beredd att hålla med om de..men de e la upp till bevis!

sandras födelesdag


ja så var det då sandras eerolas 19 årsdag, och trots att laserdomeplanerna gick i kras blev det en mycket lyckad fredagskväll, men nu blir det nog till att börja spara lite pengar, för shit va dom gick åt...

vi börja med en underbart god middag på kvarterskrogen, kan verkligen rekomendera deras potatisgratäng, gudomligt god:P nä vi gick ifrån restaurangen satt linns underbara målare där, (han har jag hört så mycket om så de va kul å se me egna ögon, å han levde nog upp till förväntningarna får ja säjja) de roliga va att han kollade väldigt konstigt, å ja (vi) antog att det va för att alla kolla på han, men efter ett tag såg vi att linns kjol hade åkt upp å då insåg vi att de va nog de han titta på! haha!  

sen bar de av hem till göteborg å discobowling, trots att de blev en liten miss me banorna va de huur kul som helst! bra musik, go dricka å het personal:P hur själva bowlingen gick tror ja inte riktit att någon vet, utom linn då som säger sig ha vunnit (hur väl de nu stämmer) men å andra sidan kankse inte de e så konstit när hon kör taktiken "kasta klotet som en 7åring" dvs ingen kraft utan klotet rullar i typ 7 km/h. förresten tror ja inte att detta var nån taktik, utan helt enkelt beror på att linn inte kan kasta hårdare..

sen avvek delar av gruppen, men jag sandra å emielle festade vidare på gamleport, kul men de sved lite i plånboken, 140 spänn för en timme...men de e ju min melodi, 80 för enhalvtimme 140 för en timme! kul att vi träffa emmy också! va ett tag sen, å ja måste erkänna att ja blev rätt förvånda, när ja hör nån som bara säger sissi, sissi! å så e de emmy som står där! förvånad men glad=)

snygga dojjs


Så kom då de efterlänktade kortet...mer bilder från kvällen finns i bilddagboken

sen hem, sova typ 4 timmar, upp kvart i 8, buss upp till färgelanda å stå i kioseken på elfa cup...ingen bra kombination kan ja lova! helt groggy i huvvet å stå där...å alla dessa ungar "ja vil ha en..hmm..en sån, å....en sån...nä förresten, en sån vill ja nog ha istället tror ja.." å där står man å ska hålla koll, va ska dom ha, hur mycke har dom köpt för..suck...men men, de e kul att man får va me på ett hörn iaf, nu när man inte får spela längre..å va ja saknar de..elfa cup, de va ju liksom fotbollsårets höjdpunkt! åå så skoj man hade...=/

har iaf fått reda på att ja ska få va me på matchen på onsda mot alsvenska kopparberg-göteborg! rätt häftigt va? mm de tyckte ja me ändå tills ja kom på att ja inta har spelat match utomhus på två år...känns mycket skönt att premiära mot ett alsvenskt lag..(för er som inte förstod va de sista ironi..)

en sån här dag måste man ju också bara blogga om melodifestivalen! en segrare är korad, och jag tycker de va rätt låt! kommer dock kännas lite tomt kommande lördakvällar, då de inte längre är nån festival....

underbara vecka!

åå ja har nog haft den mest underbart sköna veckan på länge! projektvecka i skolan men eftersom vi va typ klara för en månad sen har det vart jäättteslappt! underbart! tänk att man skulle få vänta ända tills vårterminen i trean tills vår slappvecka kom! men de har vart värt väntan! å fast än att de har vart slapp vecka har ja fått otroligt mycke gjort! fixat så att vår kära shopper blir tillverkad å hej å hå!

dessutom har jag idag kammat hem lite vuxenpoäng genom att vara på affärslunch med uddevalla rotaryklubb... för er som inte vet är det en klubb bestående till 98 % gamla gubbar som driver företag de resterande 2 % är medelålders (+) kvinnor som är företagare..då kankse ni undrar va ja gjorde där, jo självklart var det så att vi va där för att marknadsföra vårt kära shopper uf. å som vi gjorde det också! helt klart bäst av de fyra företagen! vi e allt för underbara..vinner vi inte något på mässen vet vi att de e för att jurryn är mutad av vänersborg och trollhätteborna! ,

för er som väntar på att de ska komma upp en bild på mej som brunett får ja dessvärre meddela att ni får vänta liite till...har inte fått till någon snygg bild än, men de kommer, de kommer=) om inte här så i bilddagboken!

uppdatering

får be om ursäkt för att jag igårdagens blogg va så helt inne i mitt nya hår att jag inte ens nämde något om min tokroliga helg...så här kommer en liten uppdatering:P

på fredan va de harrys goes 18, å va till en början lite tvek på att komma dit, men efter att jag å marie hamna på världens partybuss, rådde det inte längre några tvivel VI SKULLE UT! å de va värt de! för hej va kul vi hade! först en mycket rolig förfest hos linnsan, som hade gjort de sååå mysigt med sikelad å ljus:P sen bar de av in till stan, å in på harrys...kul me variation från gg å kul att de va så mycke folk, å mycke kännt folk:D även om det var kul me variation från gg blev de en liten miss i kommunikationen (sandra eerola) och just denna kväll hade man kanske hellre spenderat på gg, men men inget att göra åt nu...hade attans kul där ja va me:D stället hade ju tom en mycket uppskattad dubbeltoalett! efter en grymt rolig kväll blev de 730 hem...å ja verkligen älskar min kära nattbuss...alltid massa roliga folk me! hehe...!

på lördan jobba ja i garderoben på carlia, massa fulla 40+are..haha riktit kul å se alla me nykta ögon..kul å va den som står på andra sidan me...å här med gör ja ett löfte..ja ska ALDRIG mer tjata på garderobsfolket att de e dyrt å hänga in jackan! de kan ju inte dom i garderoben hjälpa! fast å andra sidan kan man ju tycka att de mer accepterat att en fattigstudent tycker de e dyrt, än full lönade vuxna! jaja hursomhaver va de kul, å ja å emielle fick ju syn på vårt göteborsspan som va där å spela:P lätt kvällens höjdpinkt! fick också underkvällen höra lite vaktskvaller...haha, fatta va dom hör å ser under en kväll..hehe..varkten ja inte tycker om (för att han slängde ut mig från trägårn när ja va 17) va där också...hm, dessvärre va han faktiskt rätt trevlig, men ja tycker fortfarande inte honom...

bilder från den galna helgen (harrys) finns givetvis i
bilddagboken, där finns även bilder på kreativa linn, som gjort en sååå fin företagspärm!

vill också be om förlåtelse att jag glömt nämna det klockrenaste citatet under hela danmarksresan..."jag äls...ehh...ja tycker bättre om ** än **" sorry..men bättre sent än aldrig!

förändringarnas tid

hela förra veckan (eller asså denna vecka) har vert väldigt deprimerande, brukar ju lätt bli så när de har vart lov, å jag (eller snarare Sandra) insåg att de behövdes en förändring i mitt liv. så hör och häpna i fredags istället för att åka hem åkte vi ut till torp, vilken förändring va?! men de slutar inte där...efter en mysig lunch å lite tittande i aff'rer kommer ja på att ja borde gå till maxi å köpa hårfärg, och givetvis då ljus hårfärg..men efter mycket övertalande av sandra slutade det hela med att vi gick ur affären med brun (!) hårfärg! okej en brun hårfärg och en blond ifall ja skulle ändra mig...men den blonda färgen blev kvar på jysk..så när ja kom hem var det bara att ta i den mörka...nu ska det väl tilläggas att de va ljusbrun, så de blev inte så där jääättte förändring, men ja tyckte att de dög....men de tycket tydligen inte marie å sandra..."nej du ska ha ÄNNU mörkare!" så på lördan va de bara att åka upp till ica färgelande å köpa en till färg...nu ska vi tillägga att vi hade haft en väldigt rolig utekväll på fredagen och att det förmodligen fanns alkohol kvar i min kropp, annars hade jag aldrig gjort det jag gjorde sen...färgade håret brunt!! arhh! ja dör, har fortfarande inte fattat att ja gjort de....men lite kul me för ja har fått en massa komplimanger för de:D fast ja får nog lov att erkänna att ja till maries förtvivlan gråt lite...men men nu e de iaf brunt, har ännu inte vågat ta kort på de...

En glädjande nyhet!

Kan meddela alla att man nu mera kan följa hippefamiljens galna äventyr i bilddagboken!

http://hippiefamiljen.bilddagboken.se/

Se, Njut och Förundras!