badenbaden å tomtar på cyckel!

ojojoj sikken kväll de blev! vi ägde hela stället, å ja tror att stolar å bänkar behöver en rejäl reparation, för efter våra häftiga danser så var dom rätt så ostadiga vill ja lova! men kul va de =) å nu blev de ju riktig invigning av linnsans hus me! både för fest mellan fest å efterfest! på förfestn blev de också dans på stolar (å bockar) å marie försökte visa upp sin vighet, men istället visa hon upp nåt annat...hihi! men ja kan lov att det inte var riktigt lika kul att gå på julmiddag me släkten dan efter.... kom hem vid tolv, efter en sömnlös natt, in i duchen å så på me fin kläder... gick å beundra mig själv att ja såg ju inte alls sleten ut, fråga tom me syster om man kunde se att ja vart ute degn innan.. "näe inte alls" svara hon... men så kom ja till farmor å de första min farbor sa till mig "e du bakis idag sissi eller?" suck sa ja, å så va mitt självförtroende borta!

senare blev de dags för mig å camilla att agera tomtar.. men eftersom det inte fanns nån snö ute så kund evi ju inte ta släden, så de blev till att ta cyckeln! så ja å camilla hoppa upp på min gamle cyckel, i förda tomtedräkter å huj si de gick ner till farmor! haha! våra små kusner hade väldigt stora ögon när vi kom innan för dörrn vill ja lova! men kul va de=) å vi ägde!

till sist kan ja meddela att jag idag fick min älskade film dirty dancing 2! jag hyrde den ju från love film, men så var ja tvungen att skicka tillbaka den, det sved så i mitt hjärta så ja var tvungen att gå in på internet å köpa den!! så nu e de tänkt att ja ska bort till marie å titta på den! (ja har ju inte redan sett den typ en gång om dan dom sensate 4 dagarna)

blot marie

Marie visar sin vig het....hmm*

tomtar i hjälm!

Julens snyggaste tomtar!

lilljulafton med håvestenar, förådsittande å en känsla av bulgarien!

en timme å 20 minuter kvar till julafton och äntligen äntligen äntligen har jag fattat att det är julafton imorgon!! min å maries julafton är liksom "kickoffen" det är DÅ man fattar att det är jul! börja kvällen med lite taco (variation från julmaten, skönt) sen kunde vi inte hålla oss längre utan det blev paket utdelning. å jag fick verkligen världens finaste present. en EGEN låt=) en låt som marie skrivit å sjungit bara till mig. jag blev så rörd att jag börja gråta! å den va verkligen huuur bra som helst! min ny favoritlåt!! fick även ett magnethalsband (tihi) dunsockar å trosor! hur bra som helst!

sen smaskades det å åts snicker å pepperkakor, å mitt bland allt ätande kom vi på den briljante idén att vi skulle baka pepparkakor! vi hade ju en deg som låg i kylen som bara låg å väntade på oss. tyvärr kunde jag inte hitta några formar så vi fick konstruera våra egna pepparkakor, å som alla vet, när jag å marie är i farten å skapar kan det sluta precis hur som helst! vilket det också gjorde! det blev både mindre barnvänliga kakor, bilar och för att inte tala om den snygga håvestenen! å de va mitt bland allt pepparkaksbak som känslan av bulgarien kom! för gud så varmt det blev! ungen va på, vi sprang båda runt å tomteluvor å ja hade dessutom dunsockar på mig. jag kan lova att det blev väldigt, väldigt, väldigt varmt! nästan lika hett som vi hade det i bulgarien (nästan) (de svarta trosorna höjde också värmen;P) så det hela sluta med att vi fick sätta oss i förrådet. där var det rätt så lagom temperatur å de va skönt att kyla ner sig lite!

Under kvällen fick vi också styrt upp juldagsfestandet något så när. 20 på gg betyder fest i linnsans hus å sen baden=) åå ja riktigt länktar ska bli sjukt kul... hoppar bara nu att alla hakar på för då kommer det att bli en jäkligt rolig kväll!

GOD JUL på ALLA=)


Dagen låt

La Toona - Vänner För Evigt

håvestenen

Vår snygga håvesten!

         ta den i munnen    

Ta Den i Munnen!


m+s+gran

Dalslands snyggaste nissar!

dan före dan!

granen står klädd å alla klappar är köpta å inslagna! gjorde sista rycket idag å plocka fram lite tomtar å pynta mitt lilla rum, så nu är det juligt å fint å var vrå!

hade en liten försmak på julafton i torsdags med glögg, tomte å paketutdelning... mycket mysigt! å ikväll är det min å maries uppesittarkväll, har blitt en mysig traditon nu=) tredjde året=)

ja äntligen börjar man sakta men säkert börja fatta att det snart är julafton (och det är väl på tiden) det är iofs rätt svårt att förstå när man tittar ut å det är alldeles grönt...=( å va ja vill ha en vit jul! fast ja fick ju min snö i hemsedal så de va ju bra!

såg på dirty dancing 2 igår! vilken otroligt underbar film! ska nog s epå den en gång till lite senare idag, men nu ska ja ut å röra på fläsket lite, har inte tränat på över en vecka å dom senaste två dagarna har det slinkit ner en hel del chocklad, smakit men fett.. baka snickers härom dan me...:S uch de e de värsta me jul, allt snask... men gud så gott:P

bye bye!

Cecilia Johansson live from Dalsland

äntligen jullov =)

klockan 12:00 lämnade jag skolan idag ocg jag tog då inofficiellt jullov! jag tryckte på stängavknappen och bara tömde heeela huvvet! å det känns huuur skönt som helst! å då menar jag verkligen huuur skönt som helst!

va me rätt trötta steg som jag gick upp idag, å ja måste erkänna att jag länge låg och konversera med mig själv om jag skulle gå upp överhuvudtaget... men överjaget vann (och det var nog pågrund av redovisningen som skulle hållas idag..) så upp bar det å iväg till skolan, somna på bussen, å arny skratta lite åt mig när jag träffade hene på eftermiddagen å berätta en massa saker "men sissi, ja träffa dej ju i bussen imorse, du berätta det då... får väl lov å erkänna att huvudet inte riktit vart med idag...å rösten sen... skulle ju ha redovisning och jag kan lova att det var nätt å jämt att rösten höll! usch å fy! men ja antar att det blir så efter fyra dar i fjällen så ja får väl skylla mej själv!

fjällen då? ja på dagarna susa vii ner för backarna (så mycket vi orka, vilket inte va så där jättemycket) å på kvällarna va de fest! å måste bara berätta att de va huuur bra skidåkning som helst! görbra backar, å bäst va ju den svarta avstängda! hur go som helst! åå ja älskar å åka i lössnö!! å får väl ge lite berömm till Sandra me! trodde nog nästan inte att du skulle komma hem med armar å ben i behåll men de gick ju huur bra som helst! å du åkta till och med röd backe! inte illa inte illa alls! medan Sanna å Sandra röjde i gröna blå backar, lekte ja å Emeile Tiger (i Nalle Puh) i dom svrata! å jisses så ja skratta! "ohoh" japp efter en dag i backen vare fest som gällde! å de blev ett jäkla röj, fick varning andra kvällen, kankse inte så bra... men smarta som jag å sanna är, beslöt vi oss för att lämna "våran" fest å ustället bege sig upp till tinden för å festa! å visst va de fest där! träffa en kille å han bara jo men häng me in här! å vi bara javisst!  något pinsmare blev det dock när vi kom in å möttes av våra kära reseledare (som just hade vart med när vi fick varning) "nämen hej, jag tror ni har kommit lite fel va?!" Sanna å ja nicka å log å gick något röda i ansiktet därifrån, så de blev inget fest i tinden i år..men va gör de vi hade ju kul ändå? hade ju till och med em egen speleman som sjöng gonattvisor för oss! jisses, va gott ja somna! på lördan röjde vi inne på hemsen, va egentligen 20 där men vår snälla reseledare (som inte var med å utgav varning...) hjälpte oss in! :P hur kul som helst! även om ja måste säjja att ja tycker de e lite äcklit när 33åriga gamla gubbar som är förlovade (å en som va där på svensexa) stöter på en! tvivale! tacka vet ja platttången!:P

även ifall helgen innehöll lite tråkiga inslag måste ja säjja att ja ändå haft grymt kul! ångrar bara att de inte blev mer skidåkning, men men! de va bra ändå! =)

nu ska ja njuta av mitt jullov!! (får väl iofs kanske eventuellt gå till skolan imorrn me, för linns skull, men ja tänker ändå ha hjärnan bortkopplad!)

skidor, kväll

Skidor på dan

fest hdal

Å Party på kvä'll

äntligen jullov =)

klockan 12:00 lämnade jag skolan idag ocg jag tog då inofficiellt jullov! jag tryckte på stängavknappen och bara tömde heeela huvvet! å det känns huuur skönt som helst! å då menar jag verkligen huuur skönt som helst!

va me rätt trötta steg som jag gick upp idag, å ja måste erkänna att jag länge låg och konversera med mig själv om jag skulle gå upp överhuvudtaget... men överjaget vann (och det var nog pågrund av redovisningen som skulle hållas idag..) så upp bar det å iväg till skolan, somna på bussen, å arny skratta lite åt mig när jag träffade hene på eftermiddagen å berätta en massa saker "men sissi, ja träffa dej ju i bussen imorse, du berätta det då... får väl lov å erkänna att huvudet inte riktit vart med idag...å rösten sen... skulle ju ha redovisning och jag kan lova att det var nätt å jämt att rösten höll! usch å fy! men ja antar att det blir så efter fyra dar i fjällen så ja får väl skylla mej själv!

fjällen då? ja på dagarna susa vii ner för backarna (så mycket vi orka, vilket inte va så där jättemycket) å på kvällarna va de fest! å måste bara berätta att de va huuur bra skidåkning som helst! görbra backar, å bäst va ju den svarta avstängda! hur go som helst! åå ja älskar å åka i lössnö!! å får väl ge lite berömm till Sandra me! trodde nog nästan inte att du skulle komma hem med armar å ben i behåll men de gick ju huur bra som helst! å du åkta till och med röd backe! inte illa inte illa alls! medan Sanna å Sandra röjde i gröna blå backar, lekte ja å Emeile Tiger (i Nalle Puh) i dom svrata! å jisses så ja skratta! "ohoh" japp efter en dag i backen vare fest som gällde! å de blev ett jäkla röj, fick varning andra kvällen, kankse inte så bra... men smarta som jag å sanna är, beslöt vi oss för att lämna "våran" fest å ustället bege sig upp till tinden för å festa! å visst va de fest där! träffa en kille å han bara jo men häng me in här! å vi bara javisst!  något pinsmare blev det dock när vi kom in å möttes av våra kära reseledare (som just hade vart med när vi fick varning) "nämen hej, jag tror ni har kommit lite fel va?!" Sanna å ja nicka å log å gick något röda i ansiktet därifrån, så de blev inget fest i tinden i år..men va gör de vi hade ju kul ändå? hade ju till och med em egen speleman som sjöng gonattvisor för oss! jisses, va gott ja somna! på lördan röjde vi inne på hemsen, va egentligen 20 där men vår snälla reseledare (som inte var med å utgav varning...) hjälpte oss in! :P hur kul som helst! även om ja måste säjja att ja tycker de e lite äcklit när 33åriga gamla gubbar som är förlovade (å en som va där på svensexa) stöter på en! tvivale! tacka vet ja platttången!:P

även ifall helgen innehöll lite tråkiga inslag måste ja säjja att ja ändå haft grymt kul! ångrar bara att de inte blev mer skidåkning, men men! de va bra ändå! =)

nu ska ja njuta av mitt jullov!! (får väl iofs kanske eventuellt gå till skolan imorrn me, för linns skull, men ja tänker ändå ha hjärnan bortkopplad!

mycket att stå i

ojojoj si duktig ja va igår=) full fart ända från 8.25 till 22.30. börja med skola, å lektioner heldagen... men usch si trött ja blir på grupparbeten, får vi en gruppuppgift till sätter jag noh två fingrar i halsen å spyr. vi har just nu två grupparbeten(eller pararbeten, vi e ju två som jobbar ihop) som på går. å den ja jobbar me i ena ämnet är först bortrest å sen går han å blir sjuk... usch ushc, å den ja jobbar med i andra ämnet hon har så fullt upp me allt annat så hon har inte tid med vårt arbete. men hon hade ju den elimenta lösningen på det "vi kan väl träffas på jullovet å jobba lite?" jo visst hurra! där försvann mitt skollediga jullov! tillråga på allt går det skit i matten, fattar inget... hjälper ju inte direkt att man läser det med tvåor som är hur grymma på det som helst... nä kommer till min stora besvikelse få läsa en hel del matte på lovet...:( får nog se till att skaffa mig en privatlärare som kan hjälpa mej=)

efter skolan bar det av till torp, och jag fick inhandlat en julklapp=) hihi! nu e de bara ungefär 4 kvar..när ja nu ska ha tid å handla dom... köpte också en mössa till mig själv, och vilket kap de var då! ja betala 50 spänn å den kosta egentligen 70 hehe! hade dessutom ett presentkort så ja slapp betala=) kommer lätt att äga bakarna i hemsedal nu=) efter inköpet av min najsiga mössa begav jag å sanna oss in på maxi för att handla lite förnödenheter (å spana lite!;P) köpte en massa massa mat, å ja tror inte att vi ska behöva gå hungriga i fjällen!

efter torp var det hem i tio minuter kasta isig två mackor å så iväg på träning! usch va en jobbig träning, å de känndes väldigt skönt när den äääntligen var slut! då var det hem å ner i min mjuka säng (som jag förövrigt hade längtat efter heela dan) å ja somna som en stock. men innan jag somna kom jag på att jag firade ju! ja hade haft så fullt upp hela dan att jag totalt glömt bort att jag firade sex månader med mitt körkort igår=) hihi! känns huuur bra som helst!

jag hade förhoppningar om att sova djupt å skönt hela natten, men när klockan var halv 2 vaknade jag av att det tjöt å blinka ute på gården. det visade sig att nattens oväder hade sattigång ett billarm!! (det var andra gången på en vecka ja vakna av det) något förargad tryckte jag kuddar mot öronen, och somna om (cirka en halvtimme efter jag vaknat *suck*) så det var med trötta ben å huvud som jag idag tvingade mig upp till skolan... å tur va väl att jag gick upp, för vi hade världens mysmorgon i skolan=) pepparkakor, saft å luciatåg! tåget leddes av vår elimenta lärare mats, som var väldigt vacker med den levande kronan på huvvet. dom sjöng å skråla, å ja tror aldrig jag skrattat så mycket åt ett luciatåg i hela mitt liv=)

nu länktar jag tills klockan är 13.45 då jag ska ta bussen hem å börja packa lite.. men innan dess ska jag hinna me att växla pengar göra en liten skoluppgift, å lämna tillbaka en bok..usch de kommer bli en jobbig dag i dag med... men imorrn, imorrn!=) 15.00 då ska ja släppa allt vad skola heter å bara ha roligt!! det ska bli såå himmla kul! å ja länktar huuur mycke som helst!!

hare bra!

mycket att stå i

ojojoj si duktig ja va igår=) full fart ända från 8.25 till 22.30. börja med skola, å lektioner heldagen... men usch si trött ja blir på grupparbeten, får vi en gruppuppgift till sätter jag noh två fingrar i halsen å spyr. vi har just nu två grupparbeten(eller pararbeten, vi e ju två som jobbar ihop) som på går. å den ja jobbar me i ena ämnet är först bortrest å sen går han å blir sjuk... usch ushc, å den ja jobbar med i andra ämnet hon har så fullt upp me allt annat så hon har inte tid med vårt arbete. men hon hade ju den elimenta lösningen på det "vi kan väl träffas på jullovet å jobba lite?" jo visst hurra! där försvann mitt skollediga jullov! tillråga på allt går det skit i matten, fattar inget... hjälper ju inte direkt att man läser det med tvåor som är hur grymma på det som helst... nä kommer till min stora besvikelse få läsa en hel del matte på lovet...:( får nog se till att skaffa mig en privatlärare som kan hjälpa mej=)

efter skolan bar det av till torp, och jag fick inhandlat en julklapp=) hihi! nu e de bara ungefär 4 kvar..när ja nu ska ha tid å handla dom... köpte också en mössa till mig själv, och vilket kap de var då! ja betala 50 spänn å den kosta egentligen 70 hehe! hade dessutom ett presentkort så ja slapp betala=) kommer lätt att äga bakarna i hemsedal nu=) efter inköpet av min najsiga mössa begav jag å sanna oss in på maxi för att handla lite förnödenheter (å spana lite!;P) köpte en massa massa mat, å ja tror inte att vi ska behöva gå hungriga i fjällen!

efter torp var det hem i tio minuter kasta isig två mackor å så iväg på träning! usch va en jobbig träning, å de känndes väldigt skönt när den äääntligen var slut! då var det hem å ner i min mjuka säng (som jag förövrigt hade längtat efter heela dan) å ja somna som en stock. jag hade förhoppningar om att sova djupt å skönt hela natten, men när klockan var halv 2 vaknade jag av att det tjöt å blinka ute på gården. det visade sig att nattens oväder hade sattigång ett billarm!! (det var andra gången på en vecka ja vakna av det) något förargad tryckte jag kuddar mot öronen, och somna om (cirka en halvtimme efter jag vaknat *suck*) så det var med trötta ben å huvud som jag idag tvingade mig upp till skolan... å tur va väl att jag gick upp, för vi hade världens mysmorgon i skolan=) pepparkakor, saft å luciatåg! tåget leddes av vår elimenta lärare mats, som var väldigt vacker med den levande kronan på huvvet. dom sjöng å skråla, å ja tror aldrig jag skrattat så mycket åt ett luciatåg i hela mitt liv=)

nu länktar jag tills klockan är 13.45 då jag ska ta bussen hem å börja packa lite.. men innan dess ska jag hinna me att växla pengar göra en liten skoluppgift, å lämna tillbaka en bok..usch de kommer bli en jobbig dag i dag med... men imorrn, imorrn!=) 15.00 då ska ja släppa allt vad skola heter å bara ha roligt!! det ska bli såå himmla kul! å ja länktar huuur mycke som helst!!

hare bra!

jul, jul, strålande jul...

känner hur julstämningen sakta men säkert börjar krypa in i mig. i fönstrena lyser ljustakar å stjärnor å ute på gräsmattan lyser adventsgranen. julmusik strömmar ur högtalarna och idag tändes det andra ljuset. jo julen börjar nog närma sig. onsdagen tillbringade jag med att shoppa julklappar hemma i götebor. och där var det verkligen jul, den stora granen i nordstan lyste (det gjorde den iofs förra gången jag var där med men då var det inte samma sak...) känndes riktigt bra att få handlat så många julklappar, förovanlighetens skull är jag nästan klar med alla julklappar, två och en halv vecka innan julafton, helt otroligt. jag brukar typ springa runt på torp två dagar innan å köpa alla. men nu har jag vara två "hela" och två kompletringsklappar kvar! känns hur bra som helst!

men även om jul närmar sig och stämningen allt mer infinner sig i mig kändes det något konstigt att igår önska folk God Jul. Va på julmarknad igår med företaget och sålde värmehjärtan och givetvis önskade man kunderna god jul, något som länndes lite halv konstigt, men det är det ju inte, för det är ju faktikst bara 2 veckor kvar till julafton!! å idag ska ja på julfest å va jultomte *jippie* eller inte usch vill verkligen inte, men men man får väl ställa upp för laget å ja får ju ändå en biobiljett så de e väl bara att bita ihop!

å på torsdag bär det av till fjällen! ååå va de ska bli kul!!!=) är dock än så länge ingen snö i hafjäll så det lutar åt att de bli hemsedal istället, å ja hoppas av hela mitt hjärta att det INTE blir nån snö i hafjäll, för jag vill ju mycket hellre till hemsedal... hade ju så kul där förra gången=) hihi!

nä nu ska ja kolla snörapporten!

hare!

drama å glömskans okrönta drottning!

mmm, vilken otroilgt underbar star jag fick på dagen! vaknade nämligen av att my heart will go on spelades på min klockradio, mmm! fick ligga kvar några extra minuter bara för att höra klart på den! när jag väl kom upp åkte carolas julskiva på, högsta volym, och jag smnka mig till the little drummer boy, en mycket bra låt! å jag riktigt kände att julstämningen spred sig i mitt hus! känns huuur mysigt som helst! =)

om dagen fick en bra start forsatte den desto värre... precis när jag steg utan från mitt hus började det ösregna! ni kanske frågar er varför jag inte tog ett paraply, men det ligger till så här, att båda mina paraplyn har jag glömt i mitt skåp. så jag fick kämpa mig ut i pissregnet utan paraply ner till bussen, när väl bussen kom (kändes som att det tog en evighet) såg jag ut som en dränkt katt, och tillråga på allt upptäckte jag att jag hade glömt miss busskort...jag hade nämligen haft plånboken i en annan väska igår, och glömt att flytta över den till väskan jag hade idag *suck* så det var bara att ta fram stora leendet å fråga om jag fick åka med ändå. Å eftersom busschafförerna på min kära 737 är så snälla, och tycker så mycket om mig fick jag givetvis göra det =)

vidare flöt dagen rätt så bra, och på lunchen fick jag reda på att jag, JAG, hade fått MVG i drama, inte illa va? i drama! usch, ska tillägga att jag absoult inte gått denna kurs frivilligt, och att jag hade vart glad om jag fick VG. så nu är jag superglad! funderar över att söka till scenskolan efter studenten. ja det hade npog vart mitt drömyrke, att få va me i glamour, hem till gården, Sunset Beach (synd att dom lagt ner den serien, hade ju vart perfekt annars!) eller varför inte Prison Break, hade inte tackat nej till att få spela Sara...:P haha! men innan ni berömmer mig allt förmycket för högsta betyg ska jag kanske nämna att ungefär 95% av gruppen fick det, men vadå då? hihi!

på eftermiddagen var det dags att jobba med företaget. Men ibland undrar man vad VD:n har för sig. Trodde att VD.n var den som skulle hålla i alla trådar å styra upp allt, å så dyker hon inte ens upp..mycket dålig stil! men jag antar att det är så VD:ar är, gör lite som dom vill, och kommer när de har lust... å de kommer framförallt med LANe;P men jag å ekonomichefen kämpade på trots VD:ns svek, å gjorde superduper fina visitkort! blev hur snygga som helst! vi traskade också borta å prata med Donald som till och med kände igen oss den här gången;) eftersom vi kämpade så bra med korten unnade vi oss också varsin chockladboll, men tro inte att vi tog rast, nä medan vi fika passade vi på att marknadsföra våra produkter, och förhoppningsvis har vi hittat ytterligare en köpare till de käcka hundbajspåsarna!

sen när jag skulle ta bussen hem, kom jag på att jag fortfarande inte hade något busskort, och till min förfäran upptäckte jag också att jag hade glömt min MP3 i skåpet! katastrof!! jag lyssnar alltid på den på bussen, då blev jag fundersam över hur jag skulle göra...skulle jag försöka ta bussen hem å skita i MP3n eller skulle jag gå å hämta den å åka med mamma ut till torp... ja det stod valet å kvalet, men när jag såg att det var "min" busschafför, han som också kört bussen på morgonen, beslöt jag mig för att prova... å visst fick jag åka med:) å hallelulja vad glad jag blev för det... nu hann jag ju hem till min absoluta favoritavkoppling, Doktorn kan komma! å tur va att jag såg på det idag, för nu, äntligen, verkar det som om Kate och Geoff har fått tummen ur! *love is in da air*

nu funderar jag över om jag ska ta å trampa lite på träningcyklen, va ett tag sen...men för att citera Anna det är långt från tanke till handling 


pb nästa?

Prison Break nästa?



Cecilia Johansson Live från Dalsland